To so posnetki skrite kamere iz klavnice v Račah! (ni za občutljive)

Klavnica Rače, zajem slike

Društvo AETP je objavilo posnetke skritih kamer iz klavnice Kmetijske zadruge Rače. Na njih je videti prašiče in bike, ki po besedah društva niso bili dovolj omamljeni, ko so jih zaklali. 


Nekateri posnetki so zelo nazorni in niso priporočljivi za občutljive ljudi. Društvo AETP (Animal Enterprise Transparency Project oziroma Projekt transparentnosti živalskih obratov) je sicer slovensko društvo, ki “z objavo na skrivaj pridobljenih posnetkov rabe in zlorabe domačih živali javnosti odpira vpogled v zakulisje živalskih obratov in tako omogoča informiran javni diskurz o reji živali”. Piše portal A1.

Kot pravjo v AETP so našteli ogromno primerov nepravilne omame z električnim šokom – sodeč po internih kriterijih klavnice same. S posnetkov sklepajo, da skoraj v polovici vseh videnih poskusov omame ni bilo dovolj visokega električnega toka, da bi bila živalim zagotovljena začasna izguba zavesti.

Video, ki si ga lahko ogledate zgoraj, je društvo AETP iz klavnice KZ Rače pridobilo na skrivaj. Vsebina videoposnetka je zelo nazorna in vključuje pretresljive prizore.

Treba pa je razumeti, da je to vseeno klavnica. Kaj se v klavnicah dogaja, pa verjetno ni treba posebej poudarjati. 

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.