Golobov pogruntavščina? Za e skiroje bo potrebno imeti izpit?

slika je naključna - pixabay

Zveni, kot prvoaprilska šala. A je res. Gre za še eno od mnogih pogruntavščin, enega od državnih dokumentov. Vse za ožemanje naroda.

 

Nova resolucija o varnosti cestnega prometa 2023-2030, temeljni dokument, po katerem bi se v prihodnosti ravnali odločevalci na področju prometne varnosti v Sloveniji. Resolucija je sicer še v pripravljalni fazi, vendar kaže usmeritve za naslednjo stopnjo regulacije mikromobilnosti ter tudi vlogo uporabnikov električnih skirojev in električnih koles. 

 

Po domače povedano, komplicirati tam, kjer je to najmanj potrebno. Poleg tega naj bi uzakonili obvezno uporabo zaščitne čelade za vse uporabnike lahkih motornih vozil in električnih koles. 

 

Strokovnjaki za prometno varnost izpostavljajo dejstvo, da je električni skiro lahko motorno vozilo in ne igrača, kot ga marsikdo dojema zaradi izkušenj vožnje z navadnimi skiroji in navidezne podobnosti z njimi. Glavna težava pri tem je, da se vozniki električnih skirojev ne zavedajo, kako hitri so lahko. Piše Žurnal24.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.