Se na čelo Radia in TV Slovenija ter MMC-ja postavljajo leve “aktivistke”?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

RTV Slovenija se vrača v čase socializma in novinarji bodo kmalu samo še družbeno politični delavci? Tako bi lahko s preprostimi besedami opisali dejansko stanje na naši nacionalni televiziji.

Golobov zakon o RTV je prinesel na našo nacionalko levi absurd, pod krinko nevladnikov, se je politika umaknila iz RTV, v bistvu pa se je tja naselila, skrajno levičarsko-radikalna odločevalska skupina posameznikov? 

In ker RTV potrebuje nove šefa na radiu, televiziji in spletnemu portalu, prihajajo na čelo tisti, ki so bili še v času vlade Janeza Janše najbolj glasni nasprotniki. Kot bi dejal Marcel Štefančič bo tako tistih “levih” na RTV-ju res kmalu “jebeno” več. Kot piše portal Požar report bodo kmalu ustoličili Tatjano Pirc, sicer dolgoletno radijsko novinarko informativnega programa in vidno članico različnih vodstev Društva novinarjev Slovenije, kjer so se aktivistično popolnoma po levi radikalizirali.

Poleg Pirčeve prihaja Ksenija Horvat na čelo TVS in Kaja Jakopič na vrh MMC. Glavni (najstrožji) kriterij, oziroma pogoj za direktorska mesta na javnem mediju, pa je držanje transparentov proti zamenjanima Andreju Grahu Whatmoughu in Urošu Urbaniji po možnosti še proti Janši.

Gledalci, zaradi katerih je nacionalna televizija sploh postavljena, pa bodo očitno spet potegnili kratko. Kot se sliši naj bi se na nacionalki odrekli tudi narodno zabavni glasbi. Tako letos niso snemali znamenitega Ptujskega festivala narodno zabavne glasbe, ukinili so festival polka valček, kot je slišati, naj bi ukinili tudi oddajo V petek zvečer. 

Na naše novinarsko vprašanje, ali se bo to res zgodilo, pa odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Vanja Vardjan ne odgovarja. Očitno zanj nismo pravi medij.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
65%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.