Golobov zakon o RTV odhaja na Ustavno sodišče?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Predsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) dr. Peter Gregorčič je ob neuradnih izidih glasovanja o referendumu o noveli zakona o RTVS, poudaril, da se bo po objavi zakona v uradnem listu obrnil na ustavno sodišče.


redsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) dr. Peter Gregorčič Napoveduje, da se bo še isti dan, ko bo zakon objavljen v uradnem listu, obrnil na ustavno sodišče. “Izhodišče za pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti novele zakona o RTVS že nekaj časa pripravljamo. Želimo si namreč, da je pripravljena tako, da bo ustavno sodišče o njej tudi vsebinsko presojalo in je ne bo zavrglo iz procesnih razlogov,” je pojasnil Gregorčič.

Taka vsebinska odločitev ustavnega sodišča, ne glede na njen izid, se mu zdi izjemno pomembna, ker bo predstavljala pravila igre za v prihodnje. “Osebno mi ni pomembno, kakšna ta pravila igre so, pomembno pa se mi zdi, da so za vse enaka,” je dejal.

Novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je po delnih neuradnih izidih na današnjem referendumskem odločanju podprlo 62,6 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 37,4 odstotka. Glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo dobrih 41 odstotkov volivcev.

VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.1km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.