Golobova vlada kupuje osemkolesnike Patria. Kje so sedaj levičarji iz časa vlade Janeza Janše?

Patria

Revizija nakupa osemkolesnikov, ki se je začela z odstopom od pogodbe za nakup vozil boxer, je po navedbah premierja Roberta Goloba blizu zaključka. Slovenija bo torej kupila zloglasne osemkolesnike Patria.


Zloglasni osemkolesniki, katere je že leta 2006, kupila Janševa vlada in je kasneje leta 2008, iz nje nastala tudi izmošljena “afera” o podkupovanju, ki je sicer ni nikoli bilo. A ravno ta “afera” Patria se je pojavljala, pred vsakimi volitvami, najbolj izrazito, pa pred vlado nesposobnega Mira Cerarja, ko je predsednik SDS Janeza Janša, moral celo,  po nedolžnem v zapor.

A zgodovina se rada ponavlja. tako je leta 2024, očitno Patria spet aktualna. Tokrat pod levo vlado Roberta Goloba. In prav zanimivo bo sedaj poslušati očitke o smotrnem nakupovanju osemkolesnikov. Še posebej bo zanimivo poslušati predstavnike Levice, ki tvorijo to levo vlado.

Slovenija osemkolesnike potrebuje za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine, k čemur se je zavezala v okviru zveze Nato. Krepitev obrambnih zmogljivosti in izdatkov za obrambo je bila tudi ena od osrednjih tem zasedanja voditeljev v Washingtonu. Tako, kot je omenjene osemkolesnike potrebovala tudi leta 2006.

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
44%
2.1km/h
40%
27°C
28°
26°
24°
Wed
15°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
22°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.