Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Slike. TV Ormož

DZ je z 28 glasovi za in 49 proti zavrnil predlog novele zakona o lokalni samoupravi, ki so jo vložili poslanci SDS. Z njo so želeli uvesti predhodno soglasje občine glede nastanitve migrantov ali vzpostavitve azilnega doma.


Golobovi se požvižgajo na mnenje ljudi, ne zanimajo jih številke, ne statistika. Ne zanima jih niti mnenje občin, občinskih svetov, krajevnih skupnosti. Očitno so si Golobovi, preden so prišli na oblast, dodobra ogledali film The Rise of Evil. Film o Adolfu Hitlerju in njegovem vzponu na oblast, kjer si je popolnoma podredil državo.

SDS je predlog novele zakona o lokalni samoupravi predlagal zato, da bi država potrebovala obvezno soglasje občinskega sveta pred sprejemom sklepa vlade o nastanitvi migrantov ali vzpostavitvi azilnega doma ali njegove izpostave na območju občine. V SDS so namreč prepričani, da sklep vlade o organiziranju začasnih izpostav predstavlja visoko varnostno tveganje za lokalne prebivalce, poleg tega pa se vlada z njimi o tem ni pogovarjala.

A vlada je sklep enostavno povozila kar z 49 glasovi proti. Tako je pokazala svoj egoizem in svoj aristokratski način vodenja država. Za vlado očitno glas prebivalcev neke občine ne pomeni prav ničesar. Žalostna država s takimi “nacističnimi” potezami.

VREME

Maribor
jasno
93%
1km/h
9%
11°C
12°
11°
11°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.