Golobovo šušmarjenje s pokojninami! Izrednega dviga pokojnin ne bo!

upokojenci

Vlada je po sredini napovedi premierja Roberta Goloba o ukrepih na področju pokojnin danes obravnavala predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju,

Upokojenci bodo žal imeli na mesec več, le za kavico ali dve. Pokojnine se bodo namreč novembra dvignile (le) za 1,8 odstotka. A glede na draginjo, ki nas vsak dan pesti, je znesek, ki ga bodo upokojenci dobili le kaplja v morje. Minister Mesec je dejal da je vlada sprejela sklep, da bo ukrep veljal tudi v januarju prihodnje leto, v februarju pa je nato tako ali tako predvidena redna uskladitev pokojnin. 

Malo več bodo sicer dobili tudi invalidi , oziroma le tisti invalidi, ki so delali krajši delovni čas. Po 1. januarju bodo obravnavani, kot da so delali polni delovni čas. A tudi to je daleč od tistega kar si še posebej invalidi zaslužijo.

So besede Meseca, po dvigu pokojnin za pičlih 1.8%  norčevanje iz upokojencev, ali pa je Golob spet pojedel besedo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.