Gostilna Pri treh ribnikih končno odpira svoja vrata

Gostilna Pri treh ribnikih

Skoraj se je zgodil čudež. Družba Mestne nepremičnine je po več poskusih vendarle dobila ponudbo za najem najstarejše gostilne v Mariboru. 

“Družinsko podjetje Fabulist Dušana Kelbiča je edino oddalo zavezujočo ponudbo za začasni najem. Tako smo gostilno oddali in bo odprla vrata do 20. julija,” je za Večer povedala Nataša Matijevič.

Kelbič bo gostilno Pri treh ribnikih za zdaj najemal do novembra. Mesečna najemnina za najem dela gostilne – za spodnji del, klet, sanitarije in vrt – je 800 evrov, odprta pa mora biti, po pogojih razpisa, vsaj šest dni na teden. Piše spletni Večer. Tako bo najbolj znana mariborska gostilna končno odprta.

Gostilna Pi treh ribnikih, iz časov, ko je še obratovala

“Verjamem, da bomo vsaj začasno z našimi lokalnimi ponudniki, štajerskimi vini, prigrizki in sladoledom oživeli spodnji del gostilne in ta del Mestnega parka.” Upa, da ga bodo Mariborčani in turisti dobro sprejel,” je za večer dejal novi lastnik Dušan Kelbič, vinski svetovalec, ki že 14 let vodi Vinoteko v Vodnem stolpu.

Zaenkrat bodo v ponudbi štajerska vina, sladice, prigrizki in sladoled. Kelbič sicer ne izključuje dolgoročnega zanimanja za najem gostilne, odvisno tudi od tega, kakšna bo izkušnja z začasnim najemom. V Mestnih nepremičninah si še naprej prizadevajo najti dolgoročnega najemnika za celoten objekt gostilne Pri treh ribnikih, a v tem času draginje bo to res zelo težko.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.