Gradbeno dovoljenje za Magno

Gradnja Magne na najbolj rodovitni zemlji

Ministrstvo za okolje in prostor je po vseh težavah in usklajevanjih pri izdaji okoljevarstvenega soglasja, izdalo Magni Steyr gradbeno dovoljenje za gradnjo proizvodnega objekta – lakirnice v Občini Hoče Slivnica.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je včeraj obiskal  Maribor in se kot poroča STA sestal z bivšim županom dr. Alojzem Križmanom, ki se je zavzel za gradnjo Magne v Hočah. Povedal je, da bo pogodba z Magno podpisana 17. oktobra in da bo šele takrat lahko dokončno rekel, da se je vloga države pri vzpostavljanju pogojev za to strateško naložbo končala ter da bo država Magni za spodbudo dodelila 18 milijonov evrov, avstrijsko-kanadski investitor pa se bo zavezal k vsaj 100 milijonov vredni naložbi, ki bi prinesla najmanj tisoč novih delovnih mest. Hkrati se je zahvalil sodelavcem, lokalnim skupnostim, in tudi nevladnim organizacijam za sodelovanje in dejal, da so bila pogajanja med državo in Magno za obe strani težka in da je končni dogovor zdaj dober za vse.

Prva dela so se že pričela. Delavci podjetja Slovenski državni gozdovi so že posekali 4 hektarje Rogoškega gozda. Z gradbenimi deli za projekt lakirnice v Hočah je že začelo tudi slovensko gradbeno podjetje Pomgrad, postavili so zaščitne ograje okoli gradbišča in začeli s pripravljalnimi deli. Po načrtih naj bi bila prva faza gradbenih del končana do konca oktobra. Hkrati pa na območju, kjer bo stala lakirnica, potekajo tudi arheološka sondiranja.

Magna Steyr namerava lakirnico zgraditi do konca novembra 2018 in najprej zaposliti 404 delavce.  Ker bi naj po pogodbi z državo in prejemu  državne subvencije  zaposlila vsaj 1000 delavcev, bo morala Magna v Hočah nadaljevati z drugo fazo gradnje za še dodatna nova delovna mesta. Magna Steyr bi naj tudi že podpisala pogodbe za lakiranje karoserij v Hočah za hibridnega BME-ja serije 5 in dva  modela Jaguarja.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.