Domov SlovenijaPolitika Gregor Židan še vedno trdi, da sodelovanje z NZS ni bilo pridobitno?

Gregor Židan še vedno trdi, da sodelovanje z NZS ni bilo pridobitno?

Objavil: e-maribor
gregorjem židana

Poslanec SD Gregor Židan je mandatno-volilni komisiji DZ pojasnil, da je o svojem sodelovanju z nogometno zvezo ni obvestil, ker da ni šlo za redno in pridobitno dejavnost.

GREGOR ŽIDAN ZARADI LJUBEZNI DO NOGOMETA DOBIL 1300 EVROV?

Gregor Židan se še naprej spreneveda in pravi, da je delo za NZS opravljal nepridobitno, a kako, če je zanj dobil plačilo? Za 13-dnevno delo trenerja je prejel skupno 1.300 evrov dnevnega nadomestila in 65 evrov potnih stroškov, od česar je bil obračunan DDV. Torej je dobil denar. Davčni strokovnjak, nekdanji direktor davčne uprave in tudi nekdanji predsednik NZS Ivan Simič je o tem primeru pred 14 dnevi dejal, da je Židan poslanec, v DZ tudi prejema plačo ter kot trener ni v delovnem razmerju z NZS. Glede na to od NZS tudi ne more prejemati dnevnic. Po njegovem mnenju dnevno nadomestilo pravzaprav pomeni plačilo za opravljeno delo.

Židan je tudi dejal, da se je povabilu odzval zaradi veselja do nogometa in do dela z mladimi. Z NZS ni sklenil pisne pogodbe, temveč je kot občasni zunanji sodelavec sodeloval na podlagi ustnega dogovora.

Očitno pa je bila tu poleg ljubezni do nogometa, prisotna tudi ljubezen do denarja. Predsednik MVK Ivan Hršak (DeSUS) je napovedal, da bodo v komisiji odgovor proučili in v roku tedna dni sporočili svojo odločitev o nadaljnjih ukrepih.

PM

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.