Kangler zahteva od države 634.000 evrov. Odločitev pride po pošti.

Franc Kangler
Franc Kangler

Franc Kangler, danes državni sekretar, v preteklosti pa poslanec, državni svetnik in mariborski župan, od države terja dobrih 634.000 evrov odškodnine.

Kangler zahteva 634.000 evrov odškodnine

To, kar je pretrpel Franc Kangler v Sloveniji ni doživel še nihče. Taka kalvarija, taki pritiski, sojenja, preiskave. Človek kaj takega redko zdrži. Kangler zato v odškodninskem zahtevku terja dobrih 200.000 evrov odškodnine za izgubljene plače, ker je po obsodbi v zadevi Ježovita leta 2014 izgubil položaj državnega svetnika in tudi ni mogel dobiti druge službe. Od države zahteva še 410.000 evrov odškodnine zaradi čustvenih bolečin, ki so mu jih povzročila leta sodnih postopkov. Kot je danes v čustvenem nagovoru pred sodiščem dejal aktualni državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Kangler, je šlo v postopkih mariborskih kriminalistov in tožilcev zoper njega za “čisti politični obračun. Nekdo v Mariboru je ugrabil sodišče za obračun z mano.”

“Prišel sem na črno listo. Mediji so pisali o meni, odvzet mi je bil mandat državnega svetnika. S tem je bil načet moj ugled. Izgubil sem veliko materialnih sredstev, dnevnic, možnosti potovati v tujino s predsednikom, tudi ugled in možnost soustvarjanja slovenske politike.” Je dejal Kangler. Izpostavil je velike psihične pritiske, ki jih je doživljal, ko so se v njegovem poštnem nabiralniku dnevno pojavljala nova vabila na sodišče. Zaskrbljenost, kako bo poskrbel za svojo družino, pa tudi stiska, ker je njegova hči videla vso gonjo, ki je v javnosti potekala zoper njega, so ga razžirali. Pišejo Slovenske novice.

Vsi postopki zoper Kanglerja so padli, ali pa se je postopek ustavil. In če smo čisto pošteni, prav je da Kangler dobi to odškodnino.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.