slika je simbolna

Ponovno poročamo o maltretiranju oziroma sistematični zlorabi živali na Štajerskem koncu. Kaj takega si niti v sanjah nebi predstavljali.

V okolici Ptuja pravi pekel za pse

V okolišu Ptuja je v grozljivih sobanah, ki delujejo kot pravi pekel za živali, živelo nekaj psov. Po zapisu Danijele Moran, lastnice hiše, v kateri sta najemnika skrivala živali, od tega dva odrasla psa, 11 mladičev, v zgornjem nadstropju pa še 6 mačk, bi naj bili psi, zaprti v kleti, vajeni jesti celo lastne iztrebke. Ti so ležali povsod po tleh.

Društvo za zaščito živali Maribor je na svoji Facebook strani objavo delilo in posredovalo tudi več informacij o grozljivem primeru. Strahotni prostori, kjer so bivali psi, so iz ptujskega okoliša. Lastnike živali so prav tako že prijavili veterinarski inšpekciji, ki je opravila ogled. “A naj ob ogledu nebi odkrila nič spornega. Prav absurdno je že tole v naši državi. Presodite sami. Mi smo že obupani. Iz primera v primer, iz dneva v dan. Si predstavljate šele obup živali, ki v takšnem morajo bivati? Zakaj jih imajo?” se sprašujejo na Društvu za zaščito živali.

Ko odpovejo za to pristojne službe je res hudo. Potem tudi živali nimajo upanja, da se bo njihovo življenje uredilo.

vir: Facebook, Maribor24

MG