Hladen tuš pri izplačilu potnih stroškov za tiste iz oddaljenih krajev.

slika je simbolna (AMZS)

Delavci, ki na mesec prejmejo več kot 70 evrov nadomestila za prevoz na delo, se denar, kot so ga dobili sedaj lahko po novem obrišejo pod nosom.

Kdor se je recimo maja v službo v Ljubljano vozil iz Kopra, Slovenj Gradca ali drugega podobno oddaljenega mesta, je na podlagi stare cene mesečne vozovnice javnega potniškega prometa za ta mesec prejel okoli 240 evrov potnih stroškov. Po novem bo prejel zgolj 70 evrov. Toliko namreč stanejo mesečna vseslovenske vozovnice integriranega javnega potniškega prometa. Piše Siol.net.

Tisti, ki se vozijo v službo iz manj oddaljenih krajev, bodo spremembe občutili manj. Če za lažjo predstavo spet za izhodišče vzamemo Ljubljano, večjih sprememb pri potnih stroških ne bodo občutili recimo delavci iz Kamnika, Škofje Loke, Grosuplja, Vrhnike, Lukovice pri Domžalah in vsi delavci, ki živijo bližje Ljubljani. Mariborčani, ki se recimo vozijo v Ljubljano, pa bodo precej na slabšem. 

Se pa ne bo nič spremenilo za tiste delavce, ki jim delodajalec potne stroške po kolektivni pogodbi obračunava glede na kilometrino. 

Je to še ena bistroumna misel ministra Meseca?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.