Hoče država uničiti radio Ognjišče? Birokratske ovire predstavljajo njihovi oddajniki!

Radio ognjišče logotip

Po komunistično, so se golobovi veljaki lotili vsega tistega, kar ne diši po levem. Tudi z uničevanjem radijskih postaj, ki niso njim po godu.

Tako je bilo Radio Ognjišče, zaradi, kot pravijo “birokratskih ovir” prisiljen ugasniti oddajnik, ki pokriva Bohinj. “To smo prisiljeni storiti že prihodnji teden,” so zapisali v sporočilu. Zaradi birokratskih ovir na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve se s težavami soočajo tudi za nekatere druge oddajnike. Vlada očitno hoče uničiti enega izmed redkih radijskih postaj, ki ima nacionalni domet in je namenjen v v veliki meri vernikom po Sloveniji.


Radio Ognjišče je že pred petnajstimi leti vložil več kot 20 pobud za nove oddajne lokacije, med njimi tudi za območje Bohinja. Po dolgih desetih letih je Agencija le razpisala prosto frekvenco na Voglu, na razpisu pa je z veliko prednostjo zmagal Radio Ognjišče. Agencija bi morala ob znanem rezultatu razpisa le še izdati dovoljenje za oddajanje, a je razpis, ki ga je pripravljala več let, preklicala. Vložili smo upravni spor in se prijavili na popravljen razpis Agencije, ki je oddajno točko prenesel z Vogla na privatno zemljišče v bližini kraja Ravne, kjer naj bi po njihovih navedbah in izračunih pokrili več prebivalcev. Čeprav smo tudi z meritvami dokazali, da so razmere v naravi drugačne od njihovih računalniških simulacij in da ne moremo oddajati z zasebnega zemljišča sredi gozda, katere lastnik je nedosegljiv ruski državljan, so bili vsi naši argumenti zavrnjeni kot neutemeljeni. Še posebej boli dejstvo, da je nova lokacija določena tako, da se z nje ne more kakovostno pokriti niti Srednje vasi v Bohinju in s tem doma starostnikov, kjer bivajo ljudje, ki najbolj potrebujejo naš program. Ker na določeni nam lokaciji ne moremo oddajati, smo oddajali z nadomestne, vendar nam po ukazu pristojnega inšpektorja v izogib visoki kazni ne preostane drugega kot oddajnik ugasniti.”

Tudi direktor doma starostnikov v Srednji vasi v Bohinju.  Jože Cerkovnik opozarja, da bo nastala velika praznina. “Če pomislim samo na to, kako nekateri stanovalci že zjutraj prižgejo radio, ko ne morejo spati in začnejo moliti rožni venec, ko na radiu molite rožni venec, in potem ko spremljajo razne novice, pa glasbo, pa razne oddaje, pa včasih kdo pove kaj je poslušal, kaj ga je nagovorilo – vsega tega, potem zdaj ne bo.

Očitno državi ni mar za molitve, rožne vence, verske oddaje, še manj pa za starostnike, ki si s te krajšajo vsakdan. Državi je le mar, da Odlazkovi mediji ljudi zastrupljajo z levosučnimi novicami, da se na radiu slovenska glasba skoraj ne sliši več in da Golobovi ob tem vztrajno plešejo. Pa bodo lahko plesali tudi v Bohinju?

VREME

Maribor
oblačno
84%
1.3km/h
91%
24°C
24°
22°
23°
Sun
22°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.