Okrožno sodišče zavrglo ovadbo zoper Arsenoviča, zaradi napada na otroka?

Mariborski župan Saša Arsenovič
slika, facebook

Starši mladoletnika so vložili kazensko ovadbo zoper Saša Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ker naj bi aprila pri teniških igriščih zagrabil za vrat njunega sina. O tem smo obširno poročali tudi na našem portalu. 

Sledovi Arsenovičevih rok so bile vidne tudi na otrokovem vratu, a župan še vedno trdi, da ga je samo zgrabil za roko, ker je najstnik v skupini povzročal škodo na javni lastnini.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je danes pojasnil, da je tožilstvo na podlagi soglasja oškodovanca oz. njegovega zakonitega zastopnika izpeljalo zoper osumljenca postopek odložitve kazenskega pregona, in sicer zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti z grdim ravnanjem. V tem postopku mu je državno tožilstvo naložilo izpolnitev ene izmed nalog, predvidenih v zakonu o kazenskem postopku. Osumljenec je nalogo izpolnil, zato je bila ovadba zoper njega zavržena.

V skladu z zakonom o kazenskem postopku sme državni tožilec s soglasjem oškodovanca odložiti kazenski pregon, če je osumljenec pripravljen izpolniti določene naloge, s katerimi se zmanjšajo ali odpravijo škodljive posledice kaznivega dejanja. Te naloge so lahko odprava ali poravnava škode, plačilo določenega prispevka v korist javne ustanove ali v pomoč žrtvam, oprava dela v splošno korist, poravnava preživninske obveznosti, zdravljenje v ustreznem zdravstvenem zavodu, obiskovanje ustrezne psihološke ali druge posvetovalnice ali upoštevanje izrečene prepovedi približevanja oškodovancu.

Ali bi bila tudi napotitev na pregled v psihiatrično bolnico ustrezna rešitev za mariborskega župana, pa presodite sami.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
60%
1.5km/h
20%
8°C
10°
5°
7°
Sun
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA