Hrvaška verjetno že jutri na rumeni seznam držav!

HRVAŠKA

Ob slabšanju epidemiološke slike v soseščini je vladni govorec Jelko Kacin izrazil pričakovanje, da bo Hrvaška zaostrila ukrepe za omejevanje širjenja covida-19. Napovedal je, da bi lahko bila južna soseda že v torek umaknjena s seznama varnih držav.

Se bo hrvaška uvrstila na t.i. rumeni seznam (ne)varnih držav

Če bo Hrvaška izpadla z zelenega seznama, to še ne pomeni uvrstitve na rdečega. Za vstop iz držav z rdečega seznama v Slovenijo je namreč obvezna 14-dnevna karantena. Kot je pojasnil Kacin, so države na rdeči seznam uvrščene, ko imajo več kot 40 okužb na 100.000 prebivalcev. Če Hrvaška pade z zelenega seznama, bo najprej uvrščena na t. i. rumeni seznam, ki po besedah vladnega govorca pomeni predvsem poziv k dodatni previdnosti vsakomur, ki se odloča, da bo tja odšel ali je že tam.

“Slovenija pričakuje, da bo Hrvaška sprejela nekatere ukrepe, da bo zamejila širitev, da se bo odrekla nočnemu programu, ki je povsod doslej dokazal, da je to glavno žarišče,”

Na Hrvaškem so v nedeljo poročali o 829 testiranjih in 67 novih primerih okužbe v 24 urah, s čimer se je število aktivnih primerov povzpelo na 435. Ob tem je Kacin omenil tudi incident, ko so se hrvaški štabi civilne zaščite posameznih županij javno pritoževali da zagrebški center ne zna niti sešteti poslanih številk.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
5.1km/h
40%
13°C
14°
12°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.