Po Mariboru tulijo gasilske sirene. Veter podira drevesa.

Severovzhodni del Slovenije popoldne zajelo neurje z močnimi sunki vetra in nalivi. Posebej hudo je v Mariboru, saj poleg močnega deževja piha tudi močan veter.

Močan veter v Mariboru

Temperature so se v pol ure spustile s 30 stopinj Celzija na 19 stopinj Celzija. Po napovedih meteorologov se bodo plohe in nevihte, ki so zajele severne kraje, nato pa so se  pojavljale tudi južneje. V Mariboru in okolici  bo tudi kakšna močnejša nevihta. Predvsem na severovzhodu bo prehodno zapihal okrepljen severnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija, je bilo zjutraj zapisano na spletni strani agencije za okolje. Veter je v Mariboru prevračal zabojnike za smeti in podiral drevesa.

Pred prihodom hladne fronte se bo nad severovzhodno Slovenijo nabrala precejšnja zaloga potencialne konvektivne energije (do okrog 1500 J/kg). V kombinaciji z ugodnimi vetrovnimi pogoji lahko na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju nastanejo krajevna neurja, močne nevihte s silovitimi sunki vetra, nalivi in točo. Ob prihodu hladne fronte bo izrazit temperaturni gradient glavni vzrok za morebiten močan nevihtni piš. Sunki nevihtnega piša lahko lokalno, v severovzhodni Sloveniji, dosežejo hitrost od 70 do 90 km/h. Ob morebitnih “predfrontalnih” nevihtah lahko ob ugodnem razvoju nevihtne celice, toča doseže debelino okrog 4 cm. Ob prehodu hladne fronte je ob lokalnih močnejših nevihtah s silovitimi nalivi, možna manjša toča.

Nevarnosti za Maribor še ni konec, saj se morebiti obeta še kakšna močnejša nevihta.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.