Hrvati, kot v časih bivše Juge? Račun ti izpišejo kar na roke?

slika je simbolna

Gostinci ob morju, ki v teh časih zaračunavajo svoje storitve, kot bi prodajali zlato, želijo zaslužiti še več, tudi za samo svoj žep. Tako nekateri račune pišejo kar na roke!

 

Bralka Slovenskih novic, je javnosti poslala račun, ki to ni in ga je te dni dobila na hrvaškem otoku Cres. »Stara gostinska finta: poglejte, kaj piše: sploh ni račun, ampak PONUDA br: 1.«

Na lističu, ki jim ga je dostavil gostinec, je jasno izpisano, da gre za ponudbo in ne za račun, zneske pa je spretnež izpisal kar na roke. Jasno je bilo navedeno še nekaj: »To ni fiskaliziran račun.« Zakaj mora biti račun fiskaliziran? Da se gostinci in drugi ne bi izogibali plačevanju davščin.

 

Cene z računa, napisanega na roko pa so vse prej, kot ugodne:

Očitno se nekateri hrvaški gostinci spretno izogibajo plačevanju dajatev, Hrvati pa dokazujejo, da še vedno spadajo na Balkan.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.