Humarja, ki se je v času osamosvajanja bojeval na strani JLA postavili na čelo generalštaba SV?

Slovenska vojska slika: portal SDS

Saj ni res, pa je. kot poroča SIOL.net je golobova vlada predlagala na čelo generalštaba Slovenske vojske človeka, ki se je v času osamosvajanja boril na strani agresorja?

Kot piše portal SIO, Za načelnika generalštaba nameravajo postaviti nekdanjega poveljnika Davida Humarja, ki je bil pred leti osumljen kršenja zakona o službi v SV, sporen pa je bil tudi predlog vlade o njegovem napredovanju v generalmajorja, čeprav zaslug za osamosvojitev Slovenije nima. 

Na sporen predlog vlade in ministra za obrambo Janka Vebra so takrat opozorili tudi v stranki SDS. Humar je bil namreč v času vojne za Slovenijo na strani JLA, ni se odzval takratnemu pozivu predsednika predsedstva RS Milana Kučana in ni se pridružil Teritorialni obrambi v obrambi domovine Slovenije. V JLA se je na Kninu bojeval pod poveljstvom Ratka Mladića in vztrajal vse do novembra 1991. 

Prav tako je bil Humar osumljen, da je posredno povzročil, da je bil nekdanji jugoslovanski polkovnik Berislav Popov, ki je bil obtožen vojnih hudodelstev proti civilnemu prebivalstvu v času osamosvojitvene vojne, v sojenju leta 2015 oproščen.

Imamo torej vlado na strani agresorja?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
96%
1km/h
7%
7°C
9°
6°
6°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
11°
Sat
13°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA