slika: FB profil Saše Arsenoviča

Arsenovičeve rošade z zamenjavo nadzornikov Nigrada se nadaljujejo. Kupčkanje, nastavljanje svojih ljudi ipd. To je vsakdan, ali stalna praksa župana Saše Arsenoviča?

Kdo je Igor Banič in podjetje Blisk montaža?

Članek smo povzeli na facebook strani Arsenovič je grobar Maribora, kjer se sprašujejo:

Vas zanima zakaj naj bi se Arsenoviču mudilo po hitrem postopku zamenjati nadzorni svet Nigrada, čeprav je Nigrad lansko leto zaključil zelo uspešno? 
Šlo naj bi za prodajo Maribora gradbenim tajkunom iz Pomgrada? Novi prvi nadzornik v Nigradu naj bi bil “gradbeni tajkun” Igor Banič, ki naj bi ga  tja nastavil Arsenovič. Banič je nekdanji direktor Pomgrada in sedanji direktor firme BLISK MONTAŽA d.d. Ta firma obstaja že od osamosvojitve Slovenije leta 1991, a naj do sedaj z Mestno občino Maribor nebi poslovala. No, vse do letošnjega marca, naj bi začel gradbene posle deliti Arsenovič in do danes naj bi Baničeva firma od MOM pokasirala že za 596.537,27  EUR! Prej 28 let pa baje nič, zdaj pa skoraj 600.000 EUR v 3 mesecih! Je to naključje?
Je naključje tudi to, da je Arsenovič prav tega človeka dal za vodenje občinskega Nigrada? 

Kaj se bo iz tega razpletlo bomo videli. Zagotovo pa bodo pri tem tiho mestni svetniki koalicije in med njimi najbolj glasni Stojan Auer. Ja tudi on naj bi bil v nadzornem svetu Nigrada?

Zanimivo pa je, da danes Večer ne piše nič o nenadnih poslih podjetja Blisk montaža, ampak le o Arsenovičevih potovanjih, ki naj bi bila varčna. A mi smo prepričani, da obisk teniškega prvenstva v v Wimbledonu ne spada ravno pod službeni obisk!

M.G.