Ilka Štuhec bo pred naslednjo sezono zamenjala trenerja

Slika Twitter

Ilka Štuhec, je na novinarski konferenci ob zaključku sezone povedela, kakšni so načrti za naslednjo sezono. “Prišla sem do točke, ko potrebujem spremembo. Žal je treba v športu kdaj sprejeti velike in težke odločitve,” je Ilka povedala s cmokom v grlu.

Ilka bo zamenjala trenerja

Kdo bo v njeni ekipi v prihodnji sezoni, še ni znano, je pa vodja ekipe, njena mama Darja Črnko v dogovorih. V ekipi ostaja serviser Aleš Sopotnik.

Ilka v novo sezono ne bo vstopila z dosedanjim trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. Tako Koštomaj kot Šešumova sta bila del ekipe Ilke Štuhec na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu leta 2017 in na letošnjem svetovnem prvenstvu v Areju, na katerih je osvojila naslova svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Z obema je prav tako sodelovala v najuspešnejši sezoni 2016/17, ki jo je končala tudi z osvojenim malim kristalnim globusom v smukaškem seštevku in seštevku kombinacije, piše MMC.

28-letna Štuhčeva je pred novinarje stopila prvič po februarski poškodbi kolena v Crans Montani, prvi tekmi po svetovnem prvenstvu na Švedskem. Padec je za Mariborčanko pomeni konec sezone, a poškodba ni bila tako huda, da bi bila potrebna operacija. Ilka še vedno nosi opornico, še naslednje štiri tedne bo tako. 

Ilki želimo uspešno okrevanje.

M.G.