Imamo odgovor koprske nadškofije, o petju partizanskih pesmi na Sveti gori!

sveta gora, slika Facebook
Imamo odgovor koprske nadškofije, o petju partizanskih pesmi na Sveti gori!

Škofijski ordinariat Koper je glede koncerta, ki je bil 16. oktobra v svetogorski baziliki, za naš portal e.maribor podal naslednjo izjavo:

Škofijski ordinariat Koper za omenjeni koncert ni dobil nobene prošnje, kakor sicer velavajo pravila za koncerte v cerkvah. Ker ni dobil prošnje, ga ni odobril. Po pravilih, ki veljajo za celotno Cerkev, se v sakralnih prostorih lahko izvaja samo glasba, ki je napisna za cerkveno rabo.

Pater, ki ga navajajo kot organizatorja dogodka, je redovnik in je za svoje ravnanje odgovoren svojim redovnim predstojnikom. Je zapisal Božo Rustja tiskovni predstavnik škofije Koper.

Spomnimo. V baziliki Kraljice Svetogorske na Sveti Gori nad Solkanom je pater Bogdan Knavs s somaševalci prejšnjo soboto, kot že vse od leta 2013, daroval mašo za partizane in vse žrtve druge svetovne vojne. A, petje partizanskih pesmi v cerkvi, pa je dejanje, kjer kristjani ne morejo ostati ravnodušni.


P.M.


PREBERITE TUDI:

Predsednik krščanskega foruma SDS, ostro proti prepevanju partizanskih pesmi v cerkvi

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
48%
1km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.