Imamo skoraj 100 novih okužb zaradi omikrona.

cepiva

»Zdravniki smo odvisni od stroke, od strokovnih in znanstvenih dognanj. Če ne verjamemo, ne moremo delati. Enako velja za naše bolnike. Pravi predstojnica infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc.

»Zdaj ko prihaja omikron, vidite, da so številke grozljive. Zgodi se lahko, da bo čez štiri tedne sposobnih le še polovica ljudi,« je dejala Lejko Zupančeva.. Dejala je še, da obvezno cepljenje ni prisilno cepljenje. Da to pomeni to, da tisti, ki bodo predstavljali določeno tveganje, pač ne bodo mogli opravljati nekaterih storitev. Pišejo Slovenske novice.

V sredo so bile ob 5107 PCR-testih odkrite 1704 nove okužbe. Delež pozitivnih izvidov je bil 33,4-odstoten. Umrlo je osem bolnikov s covidom. Število okužb je spet začelo naraščati zaradi različice omikron.

V Sloveniji smo doslej potrdili 93 primerov okužbe z novo koronavirusno različico omikron, so sporočili iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH). Gre za skupne podatke potrjenih primerov NLZOH-ja in Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo (IMI). NLZOH in IMI sta doslej skupaj odkrila tudi 981 sumov na različico omikron.

Da prihaja peti val, pravi tudi vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike Matjaž Jereb. V prihodnjih dneh zato pričakujejo povečan pritisk na oddelke. »Cepljenje ne ščiti popolnoma pred okužbo, varuje pa pred hudim potekom in smrtjo.« Priporoča, da se v teh dneh odrečemo druženju, in če se ne, da pred tem opravimo testiranje. »Od nas je odvisno, kako bomo šli čez ta peti val in kako ga bomo obvladali.«

CEPITE SE!

cepivo, cepljenje

 


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.