Odjuga pregnala Zlato lisico s Pohorja

Zlata lisica, slika Visitpohorje

Snežni kontrolor Fisa Marckus Mayr je v Mariboru po pričakovanjih ocenil, da ob zdajšnji novoletni odjugi izvedba tekem 58. Zlate lisice za svetovni pokal za alpske smučarke na Pohorju ni možna.


Zaradi previsokih temperatur v večini Alp in soseščini je tudi vprašanje, če se bo lahko veleslalom in slalom za Zlato lisico sploh lahko preselili na drugo prizorišče. Maribor bi moral v soboto, 8. januarja, gostiti veleslalom, v nedeljo, 9. januarja, pa slalom, zdaj pa že tretjo zimo zapored ostaja brez nekoč najbolje obiskanih in organiziranih tekem za alpske smučarke.

Tradicionalno zadnja leta ob vse večjem pomanjkanju snega v Mariboru slovenski tekmi za svetovni pokal nadomeščajo v Kranjski Gori. Druga možnost je nadomestitev tekem nekje v tujini, a zaradi pomanjkanja časa in prazničnega časa, ko so smučišča najbolj zasedena, je vprašanje, če bi lahko potencialni gostitelji nabrali dovolj sredstev za pokritje stroškov. Piše MMC.

Kje bo torej nadomestna tekma vas bomo naknadno obvestili!

P.M.

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
3.1km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.