tina
slika: Primorske novice

Interpelacija zoper ministra za kulturo Vaska Simonitija je prinesla tudi neznanje in nepoznavanje parlamentarnih pravil celo pri podpredsednici Državnega zbora Tini Heferle.

Tina Heferle ne ve kaj je to replika?

Včeraj se je prekinila in danes se nadaljuje interpelacija zoper ministra za kulturo Vaska Simonitija. Burna razprava, ki so jo zaznamovali konkretni odgovori ministra, so opozicijo delališe bolj živčno. Še posebej se ni mogel pomiriti predlagatelj interpelacije Matjaž Nemec, medtem, ko je sopredlagateljica Violeta Tomič komaj zadrževala jezo.

Vse skupaj pa je izbruhnilo v prerekanje in celo v prekinitev včerajšnje seje zaradi nepoznavanja pojma replika. Sramota za podpredsednico državnega zbora Tino Heferle, ki očitno niti sama ne pozna pravil poslovnika Državnega zbora. Pa celo pravnica naj bi bila. No Jože Tanko, trenutni predsedujoči na seji, ji je razložil kaj je to replika. V vse skupaj pa se je vmešal še Matjaž Nemec, ki ima poslovniku Državnega zbora še manj pojma. Upajmo le, da se bo (Šarčeva) Tina do danes naučila, kaj pomeni pojem REPLIKA. O tem pa naj raje povpraša Tanka, kot pa Šarca.

PM