Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1193 klicev.

Med 473 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 51 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 77 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 31 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 20 tatvin, 12 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin in 1 kaznivo dejanje ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4) in Pakistana (2).