/INTERPELACIJA/ Zapravljanje časa. Na tnalu poslanec NSi Cigler-Kralj!

Janez Cigler Kralj minister cvetke
Minister Janez-Cigler-Kralj. Slika: Domovina.je

Skoraj sedemnajst ur je danes predvidenih za razpravo v državnem zboru ob interpelaciji o delu ministra za delo, družino in socialne zadeve Janeza Ciglerja Kralja.

NA TNALU TOKRAT MINISTER JANEZ CIGLER KRALJ

Zapravljanje denarja in časa. To je politika opozicije KUL v parlamentu, kjer se bodo kar 17 ur obmetavali z očitki, obrekovali, lagali, potvarjali, zmerjali, skratka govorili neumnosti. Na koncu pa bodo klavrno ostali pri svojih 39. glasovih ali celo manj. To je naša napoved, ki se zdi popolnoma realna.

Poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB so kritični do štirih področij njegovega resorja: 1. odgovornosti za neučinkovito ukrepanje pri zajezitvi širjenja virusa sars-cov-2 v domovih za starejše, 2. očitajo mu neustrezen dialog s socialnimi partnerji in neodzivnost ob predlogih določb, ki posegajo v pravice zaposlenih, 3. (domnevno) koruptivno ravnanje pri javnem razpisu ministrstva za sofinanciranje projektov pomoči najbolj ranljivim skupinam prebivalstva, 4. odobritev sredstev sedemnajstim od 135 prijavljenih organizacij, med njimi odobritev sredstev 130.200 evrov Zavodu Iskreni, katerega soustanovitelj je bil tudi minister.

Minister vse očitke zavrača. Podrobno bo to storil na interpelaciji. Ob obletnici leta dni, od nastopa te vlade pa je povedal

 

Interpelacijo bomo spremljali tudi na portalu e-Maribor.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.