Intervju Izidor Jelenc, koordinator SDM Maribor: “Nastopil je čas za mlade!”

Izidor Jelenc, foto e-maribor

Tokrat smo v družbo portala e-maribor povabili zanimivega sogovornika. Mladega koordinatorja SDM Maribor, Izidorja Jelenca. Kaj je povedal za naš portal e-maribor?

Z izidorjem se je pogovarjal M.G.

Se lahko na kratko predstaviš našim bralcem?

Izidor: Sem Izidor Jelenc, star sem 19 let in prihajam iz Maribora. Natančneje iz Peker, vsem domoljubom dobro poznanega kraja, ki je imel veliko vlogo pri slovenski osamosvojitveni vojni. Sem študent Pravne fakultete v Mariboru in se kot bodoči pravnik zavzemam za pravičnost in neodvisnost sodstva, ki je v zadnjih časih pereča tema. Ukvarjam se tudi s športom, v lokalnem klubu treniram nogomet že več kot 10 let.


Zanimata me zgodovina in geografija, predvsem dogodki povezani z Maistrovim delovanjem po prvi svetovni vojni in proces osamosvajanja Slovenije.

Kako pri vas praznujete Božič, kaj tebi Božič pomeni?

Izidor:  Božič je praznik, ki pomiri, da upanje, veselje, mir in ljubezen. Božič poveže celotno družino in jo pripelje skupaj, če to le dovolimo… zato si je ob božičnih praznikih potrebno za družino vzeti čas. December je pester mesec. Dogaja se ogromno in ravno zato je čas, ki ga preživimo okoli božiča z družino zelo dragocen.

Doma na božični večer postavljamo jaslice in smrekico, vzdušje je takrat res fantastično. V krogu družine je obilo veselja, dobre volje in končno si družina odpočije še za celotno leto nazaj. Iz kuhinje že diši… mama je pripravila večerjo. Božična večerja je zmeraj bila nekaj posebnega. Seveda pa si tega praznika ne predstavljam brez polnočnice, na katero se odpravimo s celotno družino.

 Stranki si se pridružil v mesecu juliju. Zakaj si se odločil za stranko SDS?

Izidor: Stranka SDS  si prizadeva, da na oblast nikoli več ne bi več prišli komunisti, ki so dobrih 20 let skrbeli le zase in svoje najbližje, se smatrali za »elito«, na državo in državljane Republike Slovenije pa so milo rečeno pozabili. S tem sem se hitro poenotil.

Že dolgo časa sem bil podpornik stranke SDS, ampak po pravici povedano do letošnjega poletja nisem resno razmišljal o včlanitvi v le to. Tukaj pa je sledila vzpodbuda dobrega prijatelja Luke Simoniča, predsednika SDM Maribor, ki s svojim delom dokazuje, da smo mladi zelo sposobni in da nas starejši politiki ne smejo podcenjevati. Luka mi je takrat podrobneje predstavil delo v SDS in me nad samo stranko še bolj navdušil.

[color-box color=”blue”] Stranka SDS  si prizadeva, da na oblast nikoli več ne bi več prišli komunisti[/color-box]

Kakšno je tvoje mnenje o mladih in politiki?

Izidor: Politična kultura med mladimi se izboljšuje. Vedno več je zanimanja za politiko med mladimi… To me izredno veseli. To zanimanje se kaže tudi v naši stranki, kjer raste podpora mladih in dokaz tega je SDM, največji in najmočnejši podmladek stranke v Sloveniji, ki se hitro veča.

Dejstvo pa je, da bo mladim vedno težje vstopati v politiko. Med poplavo mnogih informacij bo potrebno razbrati kar je res in kaj ne, ter si ustvariti svoje mnenje… Žal imamo v Sloveniji ogromno težavo s pluralizmom medijev. Zato pa apeliram na vse mlade, da si sami ustvarimo mnenje iz različnih virov, da dobimo čim bolj objektiven pogled na dejansko stanje in si postavimo stališča, za katerimi bomo trdno stali.

Postal si koordinator SDM Maribor. Kakšno vlogo boš opravljal?

Izidor: Moja primarna naloga je pridobitev novih članov v SDM Maribor. Mladim je treba predstaviti stališča stranke in njene vrednote, na podlagi česar se bodo lahko odločili včlaniti v našo stranko. V SDM je prostor za vse, ki bodo pripravljeni delati za boljšo prihodnost nas vseh. Prav tako se bom udeleževal sej SDM in o odločitvah poročal članom SDM Maribor.

V kolikor pa v Mariborski regiji ustanovimo nove odbore, bom skrbel, kot je iz naziva razvidno, za koordiniranje med vsemi odbori.

Bližajo se volitve. Kako se boste mladi vključili v volilno kampanjo?

Izidor: Mladi se bomo v volilno kampanjo vključili aktivno. Nastopil je čas za mlade in to dokazujemo z velikim številom predstavnikov SDM na državno zborskih volitvah. Trditev, da na mladih svet stoji, ni za lase privlečena. Ljudem je treba dokazati, da tudi mladi lahko v veliki meri vplivamo na politiko.

Zelo aktivni bomo na družbenih omrežjih, prav tako pa bomo pomagali našim kandidatom na terenu.

Kakno je po tvojem mnenju delo vlada Janeza Janše?

Izidor: Podatki kot so gospodarska rast in stopnja brezposelnosti govorijo sami zase in dokazujejo uspešnost vlade Janeza Janše. Polena, ki se mečejo pod noge iz strani KUL-a tej vladi niso dovolj velika, da bi jo zaustavila. Argumenti te vlade so močni in za njimi enotno stoji celotna vlada. Zavedati pa se je treba, kdo je naš predsednik vlade… Janez Janša je eden izmed največjih političnih strategov v Evropi. Nagrada Osebnost leta 2020 Srednje in Vzhodne Evrope ni prišla po naključju v roke našega predsednika vlade. Njegovo politično znanje, izkušnje in povezave, ki jih ima po celotnem svetu, so plod trdega dela. Žalostno je, da ljudje ne želijo slišati koliko dobrega je Janez Janša storil za Slovenijo.

Kakšen uspeh napoveduješ stranki?

Izidor: Volitve, ki se nam obetajo v prihodnem letu, bodo po mojem mnenju najzanimivejše do sedaj. Vsa slovenska javnost jih že nestrpno pričakuje in želi dobiti odgovor na vprašanje SDS ali KUL? Menim, da bodo prav te volitve pokazale moč stranke SDS. Stranka SDS bo na volitvah zmagala! Verjamem v slovenske volivce, ki so prepoznali trdo delo naše stranke in njeno prizadevanje v dobrobit vseh državljanov Republike Slovenije. Ob tem pa bi se rad še navezal na misel enega največjih predsednikov ZDA Abrahama Lincolna: »Volilni listek je močnejši od izstrelka.« Vsak glas na volitvah bo štel ogromno in če želimo imeti svetlo prihodnost, se moremo udeležiti volitev v čim večjem številu in podpreti stranko SDS, ki gradi Slovenijo v boljšo državo.

[color-box color=”blue”] Stranka SDS bo na volitvah zmagala[/color-box]

Izidor: Za konec bi vsem vašim bralcem portala e-maribor in vsem ostalim zaželel lepe in blagoslovljene Božične praznike, ter veliko dobre volje in pozitivnih misli v letu 2022.

slike: arhiv portala e-maribor

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.