SDM ali Slovenska demokratska mladina je podmladek Slovenske demokratske stranke. Je  desnosredinska mladinska in politična organizacija, ki je aktivna že 30 let.

30 let podmladka Slovenske demokratske stranke

SDM šteje več kot 3 000 članov. Njihov cilj je mladim omogočiti sodelovanje pri oblikovanju in izražanju politične volje na vseh področjih javnega življenja. SDM v svojem delovanju izhaja iz vrednot: demokracije, domoljubja, svobode, pravičnosti in solidarnosti. SDM letos praznuje lep jubilej. 30 let svojega delovanja. Njen predsednik je poslanec DZ RS Žan Mahnič, ki vedno poudarja pomen mladih pri vključevanju v politiko.

slika: facebook

Tudi v Mariboru se krepi zavest Slovenske demokratske stranke. V letošnjem letu se je v Mariborski SDM vključilo veliko mladih, ki želijo aktivno sodelovati v strankinih aktivnostih. O tem smo se pogovarjali s predsednikom mariborske SDM Lukom Simoničem!

Intervju z Lukom Simoničem

  • Si novi predsednik mariborskega SDM, kdaj si bil izvoljen in koliko članov štejete? Res je, 5.novembra sem postal nov predsednik mladega odbora SDS, torej SDM Maribor. Odbor šteje trenutno 51 članov, 7 članov je tudi del izvršilnega odbora SDM.
  • Kako se boste z novim vodstvom in novimi idejami sedaj bolj približali mladim v Mariboru? Mladi so v Mariboru vsekakor pomembni in mi smo odprti za vse predloge in pobude. Radi bi se povezali tudi z drugimi mladinskimi odbori saj  želimo biti del skupnosti.
  • Kot predsednik imaš zagotovo vizijo in načrt, kako bo mariborska SDM delovala v bodoče? Veliko bomo delali na promociji naše SDM tako, da bo naš glas zagotovo slišan. Na naših sestankih bomo odprti za vse ideje in pobude, želimo tudi vsaj 1x tedensko imeti odprto pisarno za vse mlade. S pomočjo mladih bomo skušali dajati tudi predloge in pobude našim mestnim svetnikom in poslancem.
  • V Večeru smo lahko prebrali, da naj bi bili podmladki političnih strank neaktivni? Zagotovo to ne drži za podmladek Slovenske demokratske stranke. Saj smo, vsaj v Mariboru dobili veliko novih članov in smo aktivni na številnih področjih. 
  • Kako lahko postaneš del Slovenske demokratske mladine? Vsak, ki bi se nam rad pridružil in je star od 18 do 30 let lahko pride na naše sestanke, oz. nas obišče ob uradnih urah, ali pa piše na elektrosko pošto:[email protected] Vsakega novega člana bomo zelo veseli.
  • Luka veliko uspeha in vse najboljše za 30 let Slovenske demokratske mladine. Hvala in dobrodošli v našem podmladku stranke SDS.
Luka Simonič in Dejan Kaloh, slika Facebook

Slovenska demokratska mladina, bo obletnico obeležila v soboto v hotelu Dolenj’c v Novem Mestu. Še veliko uspeha želimo vsem mladim slovenskim demokratom.

Z Luko, se je pogovarjal Mitja Grmovšek