slika: TIC Maribor

Neverjetno a resnično. Mestna občina Maribor je končno izdala izvajalce za Čarobni december v Mariboru. A se zdi, da so le-ti v slogu še iz starih jugoslovanskih časov. Izbrana agencija DAMN, pa kot, da ne pozna domačih skupin in ansamblov.

Program za Čarobni december

Po zapletih z Čarobnim decembrom, ko je občina sama izbrala izvajalca (očitno) po politični plati, je tukaj končno program, ki nam ga predstavlja agencija DAMN. Agencija, ki naj nebi imela s tovrstnimi priredivami nobenih izkušenj,

  • Trg  Leona Štuklja: NINA PUŠLAR, TONY CETINSKI, CHALLE SALLE, CRVENA JABUKA, SENIDAH, MUFF in GADI, lokalne skupine, kot so Alo!Stari, Papir, Groovokado, ter drugi izvrstni slovenski izvajalci. (kateri, se ne ve).
  • Stand-up večer z znanimi stand-up komiki Evo Virc, Rokom Škrlepom, Maticem Kokošarjem in komikom presenečenja.
  • Med tednom bodo za glasbeni program s tematskimi večeri skrbeli didžeji; DJ Stojko, DJ Maj, DJ Berny, DJ Ney, DJ Skok in DJ Lexy. Posebej atraktiven pa bo večer elektronske glasbe, ki ga bosta pričarala priznana didžeja TIM URBANYA in MIKE VALE.
  • Na silvestrovo bo za vstop v novo leto poskrbela legendarna skupina BIG FOOT MAMA. Na glavnem odru se bodo v nekaterih popoldnevih odvijale tudi druge prireditve.

So nastopajoči bolj po okusu župana, ali pa je prireditev po okusu Mariborčanov. V Mariboru pa očitno tudi v decembrune moremo mimo hrvaških izvajalcev. Če bi se tokrat župan, kot se rad, zgledoval po Ljubljani, potem takega programa zagotovo nebi potrdil.

DK