Intervju: Štefan Podgoršek, kandidat za volitve v kmetijsko – gozdarsko zbornico!

Lista foruma za kmetijstvo in podeželje pri SDS je lista sposobnih ljudi, ki znajo in zmorejo. zato lahko prispevajo svojo moj in znanje, da bo kmetovanje spet postalo najlepši poklic.

Kmetovanje naj spet postane najlepši poklic

Eden takih je tudi Štefan Podgoršek. Vpet v kmetijsko dejavnost in zagovornik domače slovenske pridelane hrane, domačih vrtnin, doma pridelane žlahtne kapljice in slovenskega podeželja.

Kdo je v bistvu Štefan Podgoršek? Sem preprost podeželski kmet. Rojen v revni kmečki družini v Halozah. Če se ozrem nazaj so Haloze še danes revne, ampak se danes posodabljajo in krepijo. Potem pa sem se preselil v Hotinjo vas, kjer sem kupil kmetijo, katero obdelujem z vso svojo ljubeznijo. Imam nekaj gozda, nekaj njiv in travnikov, ampak jaz na kmetiji uživam in sem ponosen nanjo. Pa tudi v Halozah je ostalo nekaj hektarov za obdelovati.

Pravijo, da so kmetje v bistvu največje podjetje, to drži? Res je. Slovenski kmetje smo največje podjetje, saj štejemo kar okoli 120.000 delavcev. Danes je sicer težko biti kmet, saj večinoma kmete ovira razna birokracija in to je prva stvar, ki jo je treba pri današnjem kmetu popraviti in rešiti. Kmetu je treba omogočiti, da bo predeloval dobro in zdravo hrano in da jo bo lahko tudi prodal, po taki ceni, da bi lahko zaživel. Poleg tega pa sem prepričan, da bi moral gozd postati kmetov pravi dohodek.

Kako so kmetje zadovoljni z ukrepi države? Prepričan sem, da kmetje na nekih nivojih dobijo manj, na nekaterih več, a za malega kmeta je to vseeno premalo. Mali kmet bi moral dobiti boljše plačilo. oz. spodbudno “injekcijo”.

Kako je z mladimi kmeti? V našem kraju se mladi ne odločajo pogosto za ta poklic, saj, kot sami pravijo, se jim kmetovanje ne izplača. Vsekakor pa se bom zavzemal, če bom seveda izvoljen, da se to spremeni.

Za kaj se boste člani na listah foruma za kmetijstvo in podeželje pri SDS zavzemali? Zagotovo ne smemo podcenjevati slovenskega kmeta in mi ga nikakor ne. Predvsem pa se bom jaz, kot tudi ostali člani naše liste zavzemali za ustanovitev vzajemnega sklada za sanacijo naravnih ujm v kmetijstvu, za pošteno ceno, ter zdravo doma pridelano, slovensko hrano in želimo, da gozd postane  t.i. kmetova banka.

Štefana Podgorška, kandidata za volitve v kmetijsko – gozdarsko zbornico boste v mariborski volilne enoti našli pod številko: 3, za svet območne enote KGZS!

Predsednik OO SDS Hoče Slivnice Miran Hostnik, pa je ob zaključku povedal, da je Štefan Podgoršek pravi kandidat za volitev v KGZ. Povedal pa je tudi da občinski odbor hoče – Slivnica dela dobro in da se veseli skupnega dela in pomoči tudi pri kmečkemu prebivalstvu občine.

S Štefanom Podgorškom se je pogovarjal Mitja Grmovšek


VREME

Maribor
jasno
95%
0.5km/h
4%
19°C
21°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.