Intervju Zmago Jelinčič: “SNS bo po naslednjih volitvah v vladi!”

zmago jelinčič
Zmago Jelinčič
Intervju Zmago Jelinčič: SNS bo po naslednjih volitvah v vladi!

Kratki intervju, z  Zmagom Jelinčičem Plemenitim

Z Zmagom se je pogovarjal M.G.

Poznamo vas kot zelo glasnega in odločnega poslanca. Od kod črpate to energijo?

Jelinčič: Kakor kaže je ta energija v genih, saj moje družinsko drevo izvira iz samih trmastih in zagrizenih borcev za resnico in dobrobit slovenskega naroda. K temu sodi še čim več prebranih knjig, zgodovinskih dokumentov in v prvi vrsti ljubezen do svojega naroda.


Ste opozicijska stranka, a vaša poslanska skupina v večini podpira delovanje vlade Janeza Janše. Imate zaradi tega večkrat probleme?

Jelinčič: SNS podpira vse dobre predloga, saj smo zavezani dobrobiti Slovencev, zato nam ni moč oporekati trenutno podporo vladi. Mi smo zavezani delovanju države, ki ne sme biti okrnjeno zaradi določenih delnih političnih interesov, ki bi lahko prevladali nad splošnim interesom. Nam je Slovenija sveta tako kot domovina kot tudi kot država.

Kako se razumete z ostalimi člani t. i. kul opozicije?

Jelinčič: Tudi v KUL opoziciji imajo kakšne dobre ideje, nekaj njihovih predstavnikov pa je čisto normalnih, razgledanih in trezno razmišljajočih, vendar zgolj nekaj. So pa v tem KUL-u tudi ljudje s katerimi izven kroga državnega zbora ne bi komuniciral.

So vam pri opoziciji kul kdaj očitali vaše delovanje v državnem zboru in kako glasujete? So vas kdaj hoteli podkupiti?

Jelinčič: Očitki KUL-a, da sodelujemo s sedanjo vlado ne morejo pasti na plodna tla, saj smo za to, da bi država delovala, podprli tudi vlado g. Šarca, ki pa ni zmogel svoje obvez in je raje odstopil. Jasno je, da zdaj podpiramo vlado, ki deluje v interesu slovenskega naroda. Kar pa se tiče podkupovanja še nisem dobil nobene ponudbe, kljub temu, da se kar naprej pojavljajo nekakšni ceniki. Podkupnine ne potrebujem, saj mi največ pomeni to, da sem za volivce v svojem okraju priskrbel denar za popravilo Kartuzije Žiče in razširitev zdravstvenega doma, da smo v SNS zagotovili državni denar za vrtec v Podgorcih v občini Ormož, prav tako pa tudi za gradnjo telovadnice v občini Radgona. Tega nikakor ne moremo uvrstiti med podkupnine, ampak je to dolžnost vsakega poslanca.

[color-box color=”yellow”] Podkupnine ne potrebujem[/color-box]

Kar se tiče glasovanj, podpremo vse zakone, ki so za dobrobit slovenskega naroda, ne glede na to kdo je predlagatelj. Res pa je, da mediji v večini pograbijo le tiste, ki jih predlaga vlada. Nedavno se nam je Miha Kordiš celo zahvalil, ker smo zagotovili zadostno število glasov za njegov predlog, če smo realni, smo uspeli narediti takšno revolucijo, da so njegov zakon na koncu potrdili vsi poslanci v državnem zboru.

Kot ste večkrat povedali vas na nacionalni televiziji ne želijo povabiti kot gosta. Zakaj je po vašem mnenju tako?

Jelinčič: Od določenih politično neopredeljenih uslužbencev RTV SLO sem izvedel, da so že pred časom pripravili listo tistih politikov, ki se ne smejo oz., ki se jih naj ne bi vabilo v oddaje. Čisto pri vrhu naj bi bilo moje ime. In sicer z razlogom, da se moj glas sliši daleč in da ga ljudje upoštevajo. Bolečnina levo usmerjenih uslužbencev RTV SLO pa je ob resničnih izjavah seveda grozljiva. Dogajalo se je celo to, da so posneli izjavo, ki jo niso objavili, ali pa so iz izjave izrezali kakšen stavek, ki za osnovno temo ni imel nobene zveze in je predstavljal odgovor v popolnoma drugačni luči, kot je bil prvotno povedan.

Govori se, da bo na naslednjih volitvah na vaši listi kandidiral tudi Robert Polnar. Ali govorice držijo?

Jelinčič: Držijo. Gospod Robert Polnar bo kandidiral v okraju Šentjur pri Celju, ali kakor so v tem okraju rekli v času avstro-ogrski monarhije Sveti Jurij ob Južni železnici. Gospod Polnar je eksakten, pravičen in zelo zaveden Slovenec. Takšne pa potrebujemo.

Boste imeli na vaši listi kakšno znano ime?

Jelinčič: O imenih še ne bi govoril, saj znano ime še ne pomeni kvalitetnega kandidata. Kar poglejte kakšne kandidate predlaga in predstavlja gospod Podobnik, pa se boste nasmejali.

Kako se na volitve pripravlja vaša stranka?

Jelinčič: Priprave na volitve potekajo zelo intenzivno, ustvarjalno in večino kandidatov je že potrjenih, vendar to ne pomeni še zagotovljene kandidature, saj se vedno lahko najde boljši, bolj predan domovini in slovenstvu.

Si upate napovedati rezultat vaše stranke na volitvah 2022?

Jelinčič: SNS bo ponovno vstopila v državni zbor in vstopila v naslednjo vlado, ter prevzela ministrski resor.

Kaj bi našim bralcem zaželeli ob prihajajočih praznikih?

Jelinčič: V prvi vrsti zdravja, potem pa prijetne in dobre odnose v družini, veselje s prijatelji, dobrote na mizi, smeh na ustnicah in dobro kapljico v kozarcih.

slike: osebni arhiv Zmaga Jelinčiča

 

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.