POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1388 klicev. Med 609 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 21 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 130 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru, ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 121 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor, 2 vozili na območju Policijske uprave Nova Gorica, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Kranj, Koper in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 52 primerih na javnih krajih, ter 34-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, 1 drzna tatvina, 16 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 2 ponarejanji listin in 1 povzročitev telesnih poškodb.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.