Iščejo 10-letnico ki jo je odnesla deroča Dragonja.

policija državljana
Slika: policija

Reka Dragonja je v četrtek zvečer odnesla 10 let staro deklico, ki je skupaj z materjo, 47-letno turško državljanko, ilegalno skušala prečkati reko. Poroča portal MMC.


Migranti skušali preplavati Dragonjo. 10-letnico je odnesla reka?

Policisti PU Koper so bili ob 20.12 obveščeni, da so na Dramcu opazili skupino ilegalnih migrantov, ki skušajo preplavati reko Dragonjo in tako ilegalno prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Štirje piranski policisti in dva vodnika službenih psov, ki so bili napoteni na mesto dogodka, so opazili žensko, ki se je na sredini reke Dragonje držala za drevo.

S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato jo hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Na slovenski strani pa sta že bila njena dva otroka, stara 18 in 5 let,” so navedli na PU Koper in dodali, sta bila 47-letnica in hrvaški policist na koncu z močmi in se nista mogla več vrniti na rečni breg. V deročo reko je nato skočil eden izmed piranskih policistov, vodnika službenega psa sta mu okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke. Uspel je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju pomagal spraviti na kopno.

slika: policija / MMC

Kot poroča portal nacionalne televizije se je  izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta že na slovenski strani, poleg tega je njen tretji otrok, star 13 let še na hrvaški strani. Ker je bilo dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi združeni in vrnjeni na Hrvaško. V nadaljnjem postopku pa so policisti ugotovili, da je bil poleg zgoraj omenjenih še en otrok, ki ga je imela mati na ramenih med prečkanjem reke,” so navedli na PU Koper. 10-letna deklica je padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. Deklico iščejo tako slovenski, kot hrvaški državni organi.

P.M.

 

VREME

Maribor
jasno
95%
0.5km/h
4%
19°C
21°
18°
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.