Še 135 dni in Violete Tomič v državnem zboru več ni?

Violeta Tomič, uradno proticepilka, ki ne priznava medicinske znanosti, se je po treh tednih bolniške vrnila v Državni zbor. 

Anticepilka Violeta Tomič bo poslanka le do konca tega mandata v DZ?

Na bolniškem je bila Tomičeva zaradi okužbe s koronavirusam, saj je ena redkih poslank v Državnem zboru, ki ni bila cepljena. Bi pa morala Violeta zagotovo študirati medicino, saj, kot pravi, se je, na ogorčenje številnih zdravstvenih delavcev zdravila kar sama. A na to niso najbolj ponosni v stranki Levica, saj poslanka državnega zbora Violeta Tomič v času pandemije, v bistvu ne priznava zdravstveni znanosti. Poleg tega pa se hvali po družbenih omrežjih, da se je pozdravila kar sama in da se ljudi sili v cepljenje. V Levici so ob tem zapisali:  “V Levici se ograjujemo od početja Violete Tomić, povezanega z njenim nedavnim prebolevanjem okužbe s covidom-19″, pozvali so tudi k cepljenju.

“Ivermektin je znana zadeva, da ne pomaga. Poleg tega že imamo zdravila, ki pomagajo, in smo jih z veliko težavo tudi pridobili in jih imamo v Sloveniji. Zaradi mene, ga Tomičeva lahko jemlje, ker je odrasla oseba in pri polni zavesti in nima patologije. Ona se je pač odločila, da ga bo jemala. Obenem pa se je tudi odločila, da bo imela vse posledice tega zdravila. Seveda upam, da je predtem prebrala, kakšni so možni stranski učinki. Doma v svoji sobi lahko dela, karkoli hoče, a naj tega ne razglaša naokoli, ker je to narobe zaradi nekaterih ljudi, ki imajo lahko zaradi tega težave. Rekli bodo: če lahko ona, potem lahko tudi mi. Iz javnozdravstvenega vidika je pa zelo narobe, da mešamo ljudi, in da jim dajemo informacije, ki ne držijo,” je bil kritičen glede ravnanja Tomičeve direktor NIJZ Milan Krek.

Slika Nova24TV

A ker je Violeta Tomič poslanka Levice, v Državnem zboru drugi mandat, se torej obeta (takšna so pravila stranke Levica), da ne bo mogla več nastopati na prihodnjih volitvah.  Kot piše portal Požareport naj Tomičeva na svetu stranke nebi dobila statutarno potrebne dvotretjinske podpore članov sveta, da lahko ponovno kandidira za poslanko. Tako lahko Tomičeva le še odšteva dni, do konca svoje službe, kjer bo parlament lahko gledala le od zunaj?

Pri tem pa se postavlja tudi vprašanje, kdo je Violeti Tomič predpisal recept za zdravilo, ki ga zdravniki predpisujejo predvsem za živali?

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.