osebnosti leta 2020

V letu 2020 se je zgodilo marsikaj. Leto nam je postreglo z nemalo nevšečnosti. A leto 2020 je bilo tudi dobro leto. Zato vas dragi naši bralci sprašujemo, komu bi namenili glas za osebnost leta.

Prelet dogodkov leta 2020?

V letu 2020 se je veliko dogajalo. Ostali smo brez vlade Marjana Šarca, ki je odstopil. Formirala se je nova vlada pod vodstvom Janeza Janše. Začela se je epidemija koronavirusa. Zaprle so se šole, ustavilo se je življenje. Slovenija je zaradi prejšnje vlade ostala brez zaščitne opreme, začelo se je iskanje mask in ventilatorjev. Levica je začela z levimi mediji nagajati vladi. Začela se je “afera” z zaščitno opremo.

Na plano levica povleče Ivana Galeta, pričenjajo se petkovi levičarski protesti. Meseca maja je Slovenija premagala prvi val koronavirusa. Posamezni levičarski skrajneži so skušali z nasiljem izzvati nerede. Raper Zlatko je hotel vdreti na državno proslavo, zmerjalo se je vojake časne čete Slovenske vojske. Poleti se je zaradi dopustov in obiskov iz tujine začelo ponovno stopnjevanje okuženosti koronavirusa. Tadej Pogačar postane zmagovalec dirke Tour de France 2020, Primož Roglič dirko po Španiji. Začel se je drugi val koronavirusa. Učenci se po počitnicah niso vrnili v šole. Tim Gajser postane prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP. Zaradi “nameščene” afere pod pritiski odstopi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Odide tudi iz stranke DESUS.

Začenja se nov boj s koronavirusom. bolnišnice se polnijo, zmanjkuje postelj. Zlatan Čordič poskrbi za incident ko nadleguje direktorja NIJZ Milana Kreka. Zdravstveni delavci se z dneva v dan borijo za življenja. Epidemija postaja vse hujša. Vlada pripravlja nove PKP pakete za lajšanje gospodarstva. Opozicija sredi najhujše zdravstvene krize snuje načrte, o vložitvi konstruktivne nezaupnice vladi. Pripeljejo Jožeta P. Damjana. DESUS dobi novega / starega predsednika in napove odhod iz koalicije, za mandatarja leva opozicija potrdi Karla Erjavca. Sredi epidemije odstopi minister Gantar iz DESUS-a. Začenjajo se pritiski na stranko SMC, ta zavrne sodelovanje v koaliciji KUL.

Izberite osebnost leta 2020

To je bil kratek pregled dogodkov, ki so zaznamovali leto 2020. Vi pa lahko glasujete za OSEBNOST LETA 2020!

V izboru so: Kolesar Tadej Pogačar, kolesar Primož Roglič, Motokrosist Tim Gajser, vodja svetovalne skupine za Covid 19 Bojana Beovič, glavni govorec za Covid19 Jelko Kacin, Ekipa prostovoljnega projekta Jelko Kacin

Kdo je osebnost leta 2020 po vašem izboru?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Glasujte! Zmagovalcu bomo v imenu našega portala poslali tudi posebno plaketo za osebnost leta 2020 po izboru naših bralcev.

PM