Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1198 klicev. Med 486 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 54 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili, 27 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja ponarejanja denarja, grožnje in povzročitve telesnih poškodb, ter po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 30 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.


Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo.

V 43 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (6), Iran (3), Afganistan (1).