Ivan Gale kazensko ovaden! Kaj piše v kazenski ovadbi?

Ivan Gale
Slika: Nova24 TV

Ivan Gale, človek iz blagovnih rezerv, ki se je prelevil v žvižgača in največjo zvezdo oddaje Tarča. In človek, ki si močno želi v politiko.

Podana kazenska ovadba zoper Ivana Galeta

A do politike je še dolga pot. Zoper njega je bila namreč podana kazenska ovadba, razkriva Požareport. Gale naj bi storil kar dve kaznivi dejanji. Prvič, zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in pravic po tretjem odstavku 257. člena KZ-1 in drugič, zaradi kaznivega dejanja neupravičenega zvočnega snemanja po drugem odstavku 137. člena KZ-1.  • Prva kazenska ovadba: Obdolžen je, da naj bi storil kaznivo dejanje, kot javni uslužbenec, zato, da bi nekomu pridobil protipravno premoženjsko korist, izrabil naj bi svoj uradni položaj in prestopil meje svojih pravic, na ta način, da naj bi, kot vodja splošne službe in področni sekretar Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve v času neposredno po razglasitvi pandemije zaradi koronavirusa covid-19 dne 13. marca 2020 sestavil in nepooblaščeno sklenil 22 pogodb v skupni vrednosti 58,4 milijona evrov in 6 aneksov v vrednosti 79,58 milijona evrov za dobavo zaščitne in druge opreme, kar naj bi bilo razvidno iz vladnega poročila o stanju, razlogih, zalogah in naročilih  osebne zaščitne opreme ter kritične medicinske opreme ob razglasitvi epidemije. Ivan Gale naj za sklepanje tovrstnih pogodb nebi bil pooblaščen, s čimer naj bi nekaterim zasebnim podjetjem zaradi nenormalno visokih provizij in marž pridobil veliko protipravno premoženjsko korist. Tako piše v obrazložitvi prve ovadbe.
  • Druga kazenska ovadba: Ivan gale naj bi storil tudi kaznivo dejanja neupravičenega zvočnega snemanja, ko naj bi dne 18. marca v prostorih Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve neupravičeno zvočno snemal takratnemu direktorju Blagovnih rezerv Antonu Zakrajšku namenjeno zaupno izjavo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, brez njegovega soglasja in z namenom, da naj bi takšno izjavo zlorabil in takšno izjavo v posnetku na TV Slovenija, ki je ta posnetek predvajala 23. aprila 2020 v oddaji Tarča od 1.28. minute dalje. Na ta način, naj bi omogočil, da se je s posnetkom seznanil najširši krog gledalcev te oddaje.

Kako pa je z Galetovim morebitnim izigravanjem bolniškega staleža pa bodo najverjetneje v njegovi službi razkrili kasneje.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
55%
4.1km/h
20%
5°C
9°
2°
4°
Tue
-2°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA