Nekateri mediji še vedno ne morejo pozabiti prejšnje vlade, ki je naplavila nekdanjega “pavliho” Marjana Šarca.

Novi “šarcizem” Marjana Šarca

Po tem ko je Marjan Šarec vrgel puško v koruzo in z dolgim nosom zapustil teater, ki mu je pravil parlament, je nastopilo obdobje druge vlade. A Šarec v slogu glavnega zabavljača še vedno ne odneha. Kar naenkrat se spozna na vse resorje. Celo doktor utegne postati. Na twitterju pa najbolj odmeva novi “šarcizem” slovenskega komika: “Zaradi mene se lahko tik tak sestavimo. Samo če ne bomo dlakocepili in se bomo zavedali, da je treba v tem trenutku preprečiti najhujše,” je pogumno povedal Šarec Marjan

Šarec gleda realno na svet, je povedal, in zato tudi ni pričakoval, da bo “svet vrgel s tečajev” in v pol leta vse spremenil. “Bolj realno je z majhnimi koraki priti do nekaterih sprememb,” je bil iskren. Tokrat se je v svojih prispodobah poslužil tudi avtomobilske terminologije in pojasnil, da je to podobno kot vse drugo v življenju. “Tudi avtomobila ne moreš servisirati čez noč, ampak je to včasih tudi večletno delo.” Je pa v državni politiki veliko preigravanja, nekakšnega prostega teka, je poznavalsko podučil.

So se pa na njegove nove “šarcizme” odzvali tudi tviteraši:

Včasih zabavni klovn, ki je žalil ženske in se norčeval iz politikov in glasbenikov je bil zagotovo bolj smešen na odru. Le kdaj bo spoznal, da je sedaj v parlamentu?

MG