Ivo Vajgl: Pri pozivu MNZ, k zbiranju podpisov za Pirc Musarjevo je šlo za zlorabo?

Navodilo ministrstva za notranje zadeve upravnim enotam in petim ministrstvom, naj naslov, na katerem Nataša Pirc Musar zbira obrazce podpore volilcev za svojo predsedniško kandidaturo, objavijo v uradnih prostorih na vidnem mestu, je pri mnogih sprožilo nezadovoljstvo in celo ogorčenje. 

Zaprosilo o objavi naslova nameravajo na ministrstvo v kratkem poslati tudi iz štaba kočevskega župana Vladimirja Prebiliča. “Kot smo že včeraj povedali, bi sicer pričakovali, da bi ministrstvo to naredilo za vse predsedniške kandidate z znanimi podatki. Bili smo v stiku z upravnimi enotami, ko smo pridobivali potrebna soglasja, tako da informacijo z naslovom gospoda Prebiliča imajo,” so nam dejali v Prebiličevem štabu.

Ivo Vajgl pobude za objavo naslova v uradnih prostorih in za pošiljanje njegovega naslova v bolnišnice, domove za starejše, zapore … najbrž ne bo podal. Še vedno namreč meni, da je šlo pri navodilu MNZ za zlorabo, ki si je državna institucija ne bi smela privoščiti. Kot je dejal za N1, pa ima tudi moralne pomisleke, ali je korektno z aktualno politiko vznemirjati ljudi, ki so se umaknili v domove za starejše, iskati podpornike v zaporih pa se mu zdi “ne samo banalno, temveč popolnoma zavržno”. Piše portal N1

Vajgl je sicer že v četrtek ocenil, da je namen pobude volilnega štaba Nataše Pirc Musar, da bi imela ta v postopku prednost pred drugimi kandidati, kar je moralno sporno početje. Kot bivši dolgoletni diplomat in kot nekdanji zunanji minister se ne spomni, da bi zahteva o objavi naslova kandidata kadarkoli prišla na diplomatsko predstavništvo. “Ne predstavljam si tudi, kako bi bilo videti, če bi morale vse bolnišnice, vsi domovi za starejše, vsi zapori … izobešati naslove vseh kandidatov, ki bi si to zaželeli,” je še dodal Vajgl.

Tega sicer v včerajšnji Tarči, ko so ponovno blatili naš portal niso omenili. So nam pa spet naredili lepo “reklamo”. Sicer pa je lepo da tudi v Tarči znajo brati prave novice.

Na MNZ so sicer pojasnili, da bodo na enak način kot Pirc Musar obravnavali tudi druge predsedniške kandidate, če bodo od njih prejeli zaprosila za objavo naslova. A če se že Bobnarjeva in njeno ministrstvo hoče vleči ven, bi tak dopis moralo postati že 22. avgusta in to za VSE kandidate in ne samo za točno določene.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
92%
1.5km/h
6%
8°C
10°
7°
8°
Tue
8°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
11°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA