Iz doma Danice Vogrinec nad župana Arsenoviča z ustavno presojo?

slika: Politikis

Dom Danice Vogrinec naj binostal brez javnih delavcev. In zakaj? Ker ni občinski, pravijo na občini!

Nad župana z ustavno presojo?

Odločitev Mestne občine Maribor o razporediti delavcev javnih del, da tri posameznike v letošnjem letu vendarle razporedijo Domu pod gorco, ki je sicer v občinski lasti, Domu upokojencev (DU) Danice Vogrinec Maribor pa nobenega, še vedno precej odmeva v javnosti. Po prepričanju direktorja Doma Danice Vogrinec, ne gre zgolj za kršitev ustave, ampak tudi osnovnih etičnih vrednot, ki bi jih vodstvo Mestne občine Maribor moralo poznati in spoštovati.

Direktor DU Danice Vogrinec, je za portal Maribor24 poudaril, da so zaposleni preko javnih del izjemno pomembni pri zagotavljanju določenih programov in vsebin za njihove starejše stanovalce, predvsem ko gre za spremstva stanovalcev, nenazadnje tudi dementnih oseb, ali zgolj pomoči pri vsakdanjih opravilih, saj s tem nedvomno dvignejo kvaliteto njihovega življenja.

Vodstvo DU Danice Vogrinec razmišlja celo o ustavni presoji, saj jih jezi dejstvo, ker so se sredstva njihovih stanovalcev stekala neposredno iz žepov v integralni proračun. »Že v spremni dopis, ki smo ga naslovili na MOM, smo zapisali, da pričakujemo enakovredno obravnavo in očitno, domnevamo, da imajo nekateri Mariborčani smolo, da so ‘državni’, drugi pa ‘mariborski’. To je posmeh temu mestu, ker Danica, ki je že toliko dala Mariboru, zdaj naenkrat nima več enakovrednih pogojev.

Sicer pa smo že navajeni, da vsaka županova neumnost ne pade na plodna tla.

MG


VREME

Maribor
oblačno
78%
1.5km/h
100%
25°C
27°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.