Mariborski policisti poročajo o nesreči, ki se je končala s pobegom.

Povzročitelj nesreče pobegnil s kraja

Sinoči, okoli 18.40 je 25-letni voznik, za bivanje prijavljen v Celju, v križišču Pregljeve in Ulice Frana Kovačiča v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje trčil v voznika osebnega avtomobila, 35-letnega Mariborčana. Takoj po trčenju sta povzročitelj in njegov sopotnik, peš pobegnila s kraja nesreče.

Sinoči,  okoli  18.40  je 25-letni voznik, za bivanje prijavljen v Celju, v križišču  Pregljeve  in  Ulice Frana Kovačiča v Mariboru, zaradi nepravilne strani  vožnje trčil v voznika osebnega avtomobila, 35-letnega Mariborčana. Takoj po trčenju sta povzročitelj in njegov sopotnik, peš pobegnila s kraja nesreče. To so opazili kriminalisti, ki so se v bližini znašli po naključju ter  stekli  za  obema.  Povzročitelja so ujeli in prijeli po nekaj minutah bega, njegovega sopotnika pa kakšnih pet minut kasneje. Ugotovili so, da je za  povzročiteljem  prometne  nesreče  razpisana tiralica zaradi privedbe v zapor. Tja so ga po zaključenem postopku tudi privedli.

Prometni  policisti  so  ugotovili,  da  je  bilo  vozilo,  ki  ga je vozil povzročitelj,  neregistrirano   in   označeno  z  ukradenima  registrskima tablicama drugega vozila, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so  mu  vozilo  zasegli,  v zvezi z ukradenima registrskima tablicama pa ga bodo  kazensko  ovadili.  Zoper  njega  bodo  podali tudi enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

MG