Tomaž Vesel bdi nad porabo državnega denarja, preganja župane zaradi napačnega knjiženja ene pice, a ta isti Vesel “postrani” kasira od leta 2016.

Vesel od FIFE od leta 2016 prejel milijon evrov?

Fifa v Zürichu, ki predsedniku slovenskega računskega sodišča prinaša skoraj 250 tisoč evrov na leto, kar pomeni, da je Vesel doslej – od julija 2016 – iz Švice prejel okroglih milijon evrov naj nabi bila sporna? Je pa vsaj nenavadna, da nekdo, funkcionar računskega sodišča, ki pri nas bdi nad porabo proračunskih sredstev in preganja nekatere “uboge župane” zaradi napačnega knjiženja kakšne večerje za 40 evrov v neki lokalni piceriji, hkrati, ob državni službi, honorarno pokasira en milijon evrov, piše Požareport!

Pri Veselu je znana (bolj po govoricah sicer) tudi “afera Nemčija”. Gre za govorice, ki so se prvič pojavile že leta 2003, in to iz policijskih virov, da naj bi Vesela pred davnimi leti v Nemčiji, kjer je delal na gradbiščih, obsodili zaradi goljufije, ker pa gre za star primer, je ta že sodno izbrisan.

Četrt milijona dolarjev letno, ki jih dobim iz Fife, ni spornih, pravi Vesel

Vesel je na dvome o nezdružljivosti funkcije predsednika računskega sodišča s funkcijo v Fifi  odgovoril, da je Fifa neprofitna športna organizacija, ki ne opravlja pridobitne dejavnosti. Opravljanje obeh funkcij zato zakonsko ni sporno.

Sedaj pa se predsednik računskega sodišča ukvarja bolj Počivalškom. Oziroma, se z njim mora ukvarjati. Razkritje lahko sicer usodno vpliva na vlado, oziroma na stranko SMC, če bi se izkazalo, da bi bil Počivalšek res kaj kriv. A tudi če ni, levi mediji bodo, ne glede na vse ugotovitve, zadevo tako in tako tolmačili po svoje!

PM