Iz Urada RS za integracijo migrantov terjajo popravek našega članka

Na našem portalu smo večkrat pisali o odločitvi Urada za migracije Republike Slovenija, da se bosta na obrežju in v občini Središče ob Dravi zgradila nova azilna domova za migrante.


V članku Romana Tomc po ogledu prostorov na Obrežju: “To je za živino, ne za ljudi!” smo zapisali mnenje Evropske poslanke Romane Tomc, katera si je ogledala prostore na Obrežu, ki naj bi bile namenjene migrantom.

V članku je bilo navedeno: “Evropska poslanka Romana Tomc je bila ob ogledu lokacije, ki je tik ob mejnem prehodu Obrežje,  začudena in ogorčena, da je Vlada enostransko, brez dialoga z lokalno skupnostjo sprejela sklep za postavitev izpostave azilnega doma na lokaciji, ki je popolnoma neprimerna za bivanje. Obenem je dejala, da je   začudena, ko vidi stavbo, ki je pravzaprav namenjena nastanitvi živine in ki naj bi jo preuredili v bivanjski prostor za prosilce za azil.”

Iz Urada RS za integracijo migrantov sporočajo, da je bil opravljen ogled začasne vzpostavitve azilnega doma na Obrežju, kjer so se nekoč opravljali fitosanitarni pregledi. Tam pa NI predvideno nastanjanje migrantov.

Članek, smo, kot smo v samem prispevku tudi objavili, povzeli po portalu Dolenjski list, torej ni naše avtorsko delo, zato nas čudi zakaj se je s posebnim pismom Urad RS za integracijo migrantov obrnil na nas. Očitno so redni bralci našega portala. Kar je pohvalno.

VREME

Maribor
dež
91%
1km/h
75%
16°C
20°
15°
16°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.