Luka Basi, pevec, ki ne poje slovensko, naj bi lokal na Koroškem zgradil na črno?

Na črno postavljeni lokal, pevca Luke Basija. Zajem slike: Planet TV

Zagotovo ste že slišali za Mateja Prikeržnika, pevca z umetniškim imenom Luka Basi. Slovenskega pevca – Korošca, ki ne želi peti v slovenskem jeziku. Očitno pa hoče postati še gostinec. A brez dovoljenja.


Zanimivost pevca Mateja Prikeržnika, ki izhaja sicer iz glasbene družine, ja ta, da se je kljub temu, da mu je bila slovenska glasba položena v zibelko, odločil, da zanemari svoj materin jezik in se predstavlja, kot pevec hrvaške glasbe z imenom Luka basi

Očitno pa ima Prikeržnik tudi željo po dodatnem zaslužku, saj naj bi si omislil kar gostinski lokal, predvidevamo, da bi tudi na tem prostoru sredi neokrn jene narave na Koroškem, vrteli hrvaško glasbo.  Smučišče Poseka na Ravnah na Koroškem je namreč simpatično smučišče, ki ga radi uporabljajo okoliški smučarji, šolniki za zimske šole v naravi in smučarji ASK Fužinar za treninge.

Tako je igro vstopil tudi znani pevec. Kot je dejal medijem, je ob nekem sprehodu po Poseki do njega pristopil Marjan Glinik iz podjetja G-team in mu ponudil prostor in idejo, da bi v njegovem resortu (omenjenemu je občina Ravne na Koroškem pred štirimi leti podelila stavbno pravico za vzpostavitev glamping naselja) postavil objekt.  

Lokal Luke Basija, zajem slike Planet TV

A prostor in ideja, kjer je že postavljen omenjeni lokal nima dovoljenja. Še več objekt je bil postavljen na črno. Bi bilo pa zanimivo vedeti, kje so bili inšpektorji takrat, ko je Prikeržnik na črno gradil? Lokal, kateri nima dovoljenja, je torej zaprt in za obratovanje nima dovoljenja. In če se stvari po kakšnem čudežu (vezah?) ne obrnejo na bolje, sledi rušenja.

Boljše, da se Prikržnik še naprej raje ukvarja (ne ravno s hrvaško) z glasbo, kajti pridobivanje dovoljenj, mu očitno ne gre najboljše od rok.

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
2.1km/h
30%
10°C
12°
10°
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.