Nekateri zapisi ljudi, ki so preživeli Covid 19 so naravnost grozljivi. To ni le malo hujša gripa, ta bolezen te tako izmuči, da to ni mogoče, enostavno ne moreš! Je za SIOL opisala stanje ena od bolnic, ki je preživela to bolezen.

 Prebolevanja bolezni ni primerljivo z gripo

Med tistimi, ki so covid-19 preboleli, sta tudi Špela in Davor Tavčar. Čeprav se po 32 dneh v samoizolaciji že počutita nekoliko bolje, prebolevanja bolezni v nobenem primeru nočeta primerjati z gripo, sta povedala v pogovoru za SIOL.


Mož je v 12 dneh izgubil deset kilogramov. “Enostavno nisem mogel jesti, nič mi ni pasalo, ni bilo volje, ni bilo energije. To je izgledalo približno tako: ko greš na WC in prideš z WC-ja, je tako, kot bi pretekel mali maraton. Preobleči se moraš, ker si tako prepoten, toliko energije ti to pobere, da potem obležiš in spiš,2 je za SIOL povedal Davor Tavčar. “Pobralo mi je koordinacijo prstov, gibov. Za primerjavo – prej sem desetprstno tipkal 300 prečiščenih znakov, saj sem profesionalni programer že od leta 1987, zdaj pa zmorem prečiščenih 40 znakov, ker se mi enostavno, ko hočem besedo zapisati, vrstni red črk pomeša!”

Tavčarjeva se ne strinjata s tistimi, ki menijo, da je koronavirusna bolezen nevarna ravno toliko kot vsaka druga sezonska gripa, zato vsem polagata na srce, da maksimalno poskrbimo za zaščito tako sebe kot tudi drugih.

MG