IZREDNA NOVICA! Na Krasu spet sirene. Začenja se evakuacija treh vasi

slika: Slovenska vojska

 Stanje na Krasu je danes izjemno resno, na terenu pa je že več kot tisoč gasilcev. V pripravljenosti so reševalci in člani ekipe prve pomoči.

V treh kraških vaseh (Temnici, Vojščici in Novelu) so se dopoldne oglasile sirene za evakuacijo. Pri gašenju pomagajo tudi helikopterji Slovenske vojske in policije, prav tako helikopterji iz tujine. Na pomoč prihaja hrvaško letalo za gašenje požarov.

Poleg helikopterja Mi-8 MTV je tudi danes iz Hrvaške na pomoč priletelo letalo za gašenje požarov. Včeraj je kanader v devetih poletih na ogenj polil 48 ton vode, je na Twitterju zapisalo hrvaško ministrstvo za obrambo. Na pomoč so iz hrvaške Istre z nekaj cisternami prišli tudi hrvaški gasilci. 

Pri gašenju požara sodelujejo tudi štirje helikopterji Slovenske vojske. Trije helikopterji Bell so bili v gašenje vključeni že včeraj, danes pa se jim je v boju z ognjem pridružil tudi helikopter Cougar, ki je zelo primeren tudi za gašenje požarov, saj lahko prenese vrečo s 3.500 litri vode. Piše portal N1.

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
92%
2.1km/h
30%
10°C
12°
8°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.