Stranka SDS vložila podpise za pobudo, za referendum o RTV!

Alenka Jeraj, SDS, zajem slike

V SDS so vložili več kot 6.200 podpisov za pobudo za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o vladni noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija

Poslanka SDS Alenka Jeraj je poudarila, da želijo v SDS preprečiti sprejem zakona, ki ga je v parlamentarni proceduro po nujnem postopku vložila vlada Roberta Goloba, zato bodo veto državnih svetnikov podprli. Ob tem so v SDS v državni zbor vložili več kot 6.200 podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o noveli zakona o RTV Slovenija.

“Problem je, da se zadeva sprejema po nujnem postopku, izključeni so bili civilna družba in različne družbe, ki imajo možnost predstaviti svoja stališča in predlagati spremembe. Očitno so nujni postopki modus operandi te vlade. Medtem ko predsednik vlade supa”, ministrica Tanja pa se potaplja v Dalmaciji, nas prepričujejo, da imamo izredne razmere in da je zakone treba sprejemati po nujnih postopkih,” je dejala Jeraj. V SDS pričakujejo, da bodo pristojne službe državnega zbora pregledale podpise in določile datum, s katerim bodo začeli zbirati 40 tisoč podpisov za razpis referenduma. Zakonodajni postopek glede novele zakona o RTV Slovenija s tem ne bo zaključen.

 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
92%
2.6km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA