IZREDNA NOVICA. Rusija zaprosila za pomoč Kitajsko. Ponoči obstreljevali stanovanjske bloke.

slika twitter

Da Rusom v vojni z Ukrajino ne gre vse po načrtih je že dolgo znano. Ukrajinci se ne dajo in srčno varujejo svojo državo. Putin naj bi se zato obrnil na edine zaveznike, Kitajce!

Moskva naj bi Peking večkrat zaprosila za vojaško in gospodarsko pomoč, denimo brezpilotna letala, poroča BBC, ki se nanaša na besede ameriškega uradnika. Visoki ameriški uradnik je ob tem opozoril, da Kitajsko čakajo “hude posledice”, če bo pomagala Rusiji, da se izogne sankcijam, še poroča BBC. Kitajsko veleposlaništvo v Washingtonu naj z omenjeno rusko prošnjo nebi bil seznanjeno, prav tako same informacije sicer ni potrdila Kitajska, a le-ta je ostala edina zaveznica Rusije. V teh dneh naj bi tudi obsodila Združeno kraljestvo in ZDA, ko sta ukrajinski vojski poslali orožje, saj naj bi po njihovo “prilivali olje na ogenj”.

Sicer pa so Rusi začeli z obstreljevanjem številnih mest po Ukrajini. Tokrat so bili tarča stanovanjski bloki, kjer še vedno živijo številne družine.  Zjutraj naj bi tako ruske sile obstreljevale devetnadstropni stanovanjski blok v ukrajinski prestolnici Kijev, poroča Guardian, ki povzema Kyiv Independent. Le koga je motil ta blok sredi Kijeva?

Posnetki kažejo, kako so bile v nedeljo, tudi v ukrajinskem mestu Mariupol obstreljevane tudi stanovanjske zgradbe.

Je pa zanimiv spodnji posnetek francoskih prostovoljcev, ki se borijo za Ukrajino. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.