Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Mejni prehod Obrežje, slika omrežje X

Upravno sodišče je zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi zaradi izpostav azilnega doma, ki ju namerava vlada urediti na Obrežju in v Središču ob Dravi.


Upravno sodišče je presodilo, da s spornim sklepom vlade o vzpostavitvi izpostav azilnega doma “zlasti ni bilo odločeno o pravici, obveznosti ali pravni koristi in s tem poseženo v pravni položaj tožnic, zato ga ni mogoče izpodbijati v upravnem sporu”, zato je bilo treba v skladu z zakonom o upravnem sporu obe tožbi zavreči.

Omenjeni sklep namreč le izraža namero vlade, da organizira izpostavi azilnega doma, ni pa z njim bilo odločeno o pravici, obveznosti ali pravni koristi posameznika, pravne osebe ali druge osebe, ki je lahko stranka v postopku izdaje akta, oziroma s tem aktom ni bilo poseženo v nikogaršnji pravni položaj, torej tudi ne položaj tožnic.

S tem sklepom, na katerega je možna sicer tudi pritožba je vlada obila nov veter v krila. Po odločbi sodišča, namreč ni nobenih zadržkov, da namere o vzpostavitvi azilih domov na Obrežju ter Središču ob Dravi, vlada nebi uveljavila.

Bomo torej res dobili nove azilne domove in bo vlada tako poteptala voljo ljudi?

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.